• 2019/01/17

Offen, neugierig und kontaktfreudig

Gruppenbild mit Mitgliedern der Hochschulgruppe Exchange Network Darmstadt in Straßburg. – © END

Das Exchange Network Darmstadt engagiert sich für internationale Studierende

Städtetrips, Pubquiz, Stammtisch – solche Events sind bereits fester Bestandteil im Programm der jungen Hochschulgruppe Exchange Network Darmstadt. Für das neue Jahr sprudelt es nur so an Ideen, was man noch alles mit internationalen Studierenden zusammen erleben möchte: International Dinner, Trip nach Straßburg oder eine Winterwanderung.

Additional closing time in January and February

For processing of new applications

Please note that our Unit VIII C – International Relations & Mobility will remain closed from 15 January 2019 to 01 February 2019 and our Unit VIII A – International Admission will remain closed from 16 January 2019 to 08 February 2019. The International Counter Karo 5 will be open as usual.

Wege ins Ausland – Mobilitätsangebote der TU Darmstadt

Info-Veranstaltung 2019

Wir halten monatlich Informationveranstaltungen, um einen ersten Überblick über die Angebote für ein Auslandsstudium an Partneruniversitäten der TU Darmstadt und Finanzierungsmöglichkeiten zu geben. Hier findest du den Terminplan für 2019.

Short time abroad – Summer Schools 2019

Organise now: Application periods approaching

Summer Schools offer compact designed lectures, intensive studying in an international environment, improvement of language skills and much more. Short term studying abroad is still possible for 2019! Get information now

• 2018/12/20

TU Darmstadt's Students in a World Café at Tongji University

Christmas sweets were delivered by a German Bakery in Shanghai

A get-together in Christmas atmosphere

A creative happening took place on the 14th of December 2018 at the Deutschkolleg of the Tongji University. Around 35 German and Chinese students, among them a lot of TU Darmstadt's students, participated in the get-together organised by the DAAD, TU Darmstadt and the Deutschkolleg. Everyone was excited to meet and talk.

• 2018/12/14

Exploring Darmstadt

Walking through the Autumn temper

International students in the programme “QuaSI” enjoyed a stroll to the edges of the city on Sunday the 24th of November 2018. From the Darmstadtium all the way to the Oberwaldhaus, in merry mood despite the rough weather.

• 2018/12/07

Brazilian Visitors at the TU

Pupils of the German School Rio de Janeiro, K. Dehn

Pupils of the Escola Alemã Corcovado – German School Rio de Janeiro

The department of Architecture and the Studienkolleg welcomed 16 guests from Brazil on the 29th of November. Showed were the most important facilities of the TU Darmstadt. The department International Affairs accompanied the visit and informed about admission and various study options.

• 2018/12/07

International Holiday Dinner

A merry celebration on the 27th of December 2018

Would you like to spend a nice evening with cool people and international dishes? Then sign up for the International Holiday Dinner and bring a typical dish from your home country to share.

• 2018/12/05

Stipendienprogramm „Metropolen in Osteuropa“

Offen für Studierende aller Fächer

Die Studienstiftung des deutschen Volkes vergibt Förderungen für Aufenthalte im osteuropäischen Ausland mit Erwerb gründlicher Sprach- und Landeskenntnisse. Die Bewerbung ist bis zum 01. März 2019 möglich.

• 2018/11/26

Research Fellows of the Humboldt Foundation at TU Darmstadt

Dr. Michele Campopiano. Photo: Claus Völker

Introducing: Dr. Michele Campopiano

Dr. Michele Campopiano is researching the management of water resources in the Po and Rhine River areas, focusing in particular on the period between the consolidation of urban autonomies and local authorities and the rise of dynastic states from the end of the 13th to the mid-16th centuries. He is a guest of Professor Dr. Gerrit Jasper Schenk at the Department of History and Social Sciences.