• 2018/06/27

Prof. Dr. Long-Qing Chen. Photo: Claus Völker

Introducing: Prof. Dr. Long-Qing Chen

Prof. Dr. Long-Qing Chen, a Humboldt Resarch Awardee, from the Pennsylvania State University is researching computational materials science of materials microstructures and properties. He is a guest of Prof. Dr. Jürgen Rödel at the Department of Materials and Earth Sciences

• 2018/06/13

Marcos de Oliveira Junior. Photo: Claus Völker

Introducing: Dr. Marcos de Oliveira Junior

Marcos de Oliveira Junior from the Institute of Physics, University of Sao Paulo is researching from solid-state Nuclear Magnetic Resonance (NMR) characterization of glasses to solvent-free Dynamic Nuclear Polarization (DNP) enhanced NMR characterization of heterogeneous catalysts. He is a guest of Prof. Dr. Gerd Buntkowsky at the Department of Chemistry.

• 2018/06/05

Deutsch-französische Freundschaft

TU und École Centrale de Lyon feiern 50 Jahre gemeinsame Erfolgsgeschichte

Die TU Darmstadt hat Frank Debouck, Direktor der École Centrale de Lyon (ECL), mit einer „Ehren-Athene“ als Zeichen „langjähriger Verbundenheit und enger Freundschaft“ ausgezeichnet. Die Würdigung nahm TU-Präsident Professor Hans Jürgen Prömel im Rahmen eines Festaktes anlässlich des 50-jährigen Bestehens der Partnerschaft beider Universitäten vor. Die ECL war 1968 die erste ausländische Hochschule, mit der die TU Darmstadt ein Kooperations-Abkommen schloss.

• 2018/04/27

50th Anniversary of Partnership between École Centrale de Lyon and TU Darmstadt

TU Darmstadt invites partners, students and friends to join the discussion on the future of European Engineering Education Cooperation.

Programme and registration:

European Engineering Conference

• 2018/04/27

Go Out Wochen 2018

Studieren im Ausland

Über die vielfältigen Möglichkeiten, das Studium an der TU Darmstadt mit einem Auslandsstudium an einer Partneruniversität zu kombinieren, informiert die Go Out Kampagne 2018. Veranstalter ist das Referat Internationale Beziehungen & Mobilität in Zusammenarbeit mit den Fachbereichen.

• 2018/04/25

Danilo Karličić. Photo: Claus Völker

Introducing: Dr. Danilo Karličić

Danilo Karličić from the Department of Mechanics, Mathematical Institute of SASA, Serbia is researching from Structural dynamics and Nonlocal elasticity to Nonlinear oscillations and MEMS / NEMS. He is a guest of Professor Dr. Peter Hagedorn at the Department of Mechanical Engineering

• 2018/04/20

Welcome Day and Kick-Off Party

Welcome to new exchange students for summer term 2018

At the Welcome Day in the ‘Maschinenhaus’, on April 5, about 115 new exchange students from partner universities were officially welcomed at TU Darmstadt.

• 2018/03/09

Bienvenu in Darmstadt

Besuch im DLR_School-Lab der TU Darmstadt: die angehenden Ingenieure begeisterten sich für die interaktiven Versuche

Studierende der Ecole Centrale Lyon zu Gast an der TU Darmstadt

Im Jubiläumsjahr der 50-jährigen Partnerschaft zwischen der Ecole Centrale Lyon (ECL) und der TU Darmstadt hat eine Gruppe von 35 Studierenden am Montag 5. und Dienstag 6. Februar 2018 einen Schnupperbesuch in Darmstadt verbracht.

• 2018/03/05

Dr. Meng Hu. Photo: Claus Völker

Introducing: Dr. Meng Hu

Dr. Meng Hu from the Yanshan University, China is researching from high-pressure synthesis to properties of functional materials. She is a guest of Prof. Dr. Ralf Riedel at the Department of Materials and Earth Sciences.

• 2018/02/15

Wege ins Ausland – Mobilitätsangebote der TU Darmstadt

Informiere dich jetzt – Informationsveranstaltungen 2018

Unsere monatliche Informationveranstaltung gibt einen ersten Überblick über die Angebote für ein Auslandsstudium an Partneruniversitäten der TU Darmstadt und informiert zusätzlich über Finanzierungsmöglichkeiten eines Auslandsaufenthaltes.