• 2018/12/14

PlanSmart group met junior research group SEE-URBAN-WATER

Joint Workshop at TU Darmstadt

On Tuesday 11.12.2018 and Wednesday 12.12.2018 the PlanSmart group and the junior research group SEE-URBAN-WATER met for a joint workshop.

• 2018/11/20

New field reports of exchange students online

Learn more about the stay of our exchange students in Nicaragua and Costa Rica

Our three exchange students spent the summer semester 2018 at our partner university “Universidad Tecnológica La Salle” in León / Nicaragua and at our partner university “Universidad de Costa Rica” in San José / Costa Rica. In Nicaragua and Costa Rica they were able to gain many new impressions and made interesting experiences in the terms of country, people, language and culture. Learn more about the semester at our partner universities and take a look at their field reports!

• 2018/11/14

Stipendien für Auslandssemester in Nicaragua oder Costa Rica für das WS 2019/20

DAAD ISAP-Programm mit der Universidad Technológica La Salle in León und der Universidad de Costa Rica in San José

Im Rahmen der Internationalen Studien- und Austauschpartnerschaft (ISAP) mit unseren Partneruniversitäten der Universidad Tecnológica La Salle in León, Nicaragua und der Universidad de Costa Rica in San José, Costa Rica sind jeweils drei Stipendien (Vollstipendien inkl. Reisekostenpauschale) pro Semester für ein 6-monatiges Austauschsemester zu vergeben.

Das Stipendium steht allen Studierenden der TU Darmstadt offen. Der Auslandsaufenthalt kann mit einem Praktikum und/oder der Anfertigung einer Abschlussarbeit (z.B. Bachelorarbeit) verbunden werden.

• 2018/11/14

Prof. Dr.-Ing. Jochen Hack auf Vortragsreise in Ecuador

Teilnahme am Vortragsprogramm der Bundesregierung

passend zum Zusammenschluss des ecuadorianischen Umwelt- und Wasserministeriums MAE (Ministerio del Ambiente) und Senagua (Secretaría Nacional del Agua) lud die deutsche Botschaft in Quito Prof. Dr.-Ing. Jochen Hack zur Vortragsreise zum Thema „Klimawandel und Wasser" vom 11.11 bis 15.11.2018 nach Ecuador ein.

• 2018/10/30

Werkstattgespräche zur Darmstädter Stadtforschung am 30.10., 18:30 Uhr im Schader-Stiftungszentrum

Logo der Stadtforschung (Skyline)

Die Nachwuchsgruppe SEE-URBAN-WATER und andere Projekte an der TU Darmstadt stellen sich der Öffentlichkeit vor.

Die interdisziplinäre Stadtforschung der TU Darmstadt stellt am 30.10.2018 ab 18:30 Uhr im Schader-Stiftungszentrum (Goethestraße 2 in 64285 Darmstadt) ihre Projekte und Perspektiven vor.

Im Rahmen der Veranstaltung wird Prof. Dr.-Ing Jochen Hack die Nachwuchsgruppe SEE-URBAN-WATER präsentieren.

Wir freuen uns auf Euch!

• 2018/10/11

We welcome Ms Apoorva Singh as an intern in our group!

DAAD – IIT Master Sandwich program from 1st of September until 31st of March 2019

Ms. Apoorva Singh, is a member of the Indian Institute of Technology (IIT) in Guwahati, India. She is currently in the 3rd semester of her Master's programme. She would like to complete her studies as “Master of Technology” with a focus on “Water Resources Engineering and Management”. From 01st September 2018 to 31st March 2019 she will support our group as an intern.

• 2018/08/08

First SEE-URBAN-WATER Newsletter / Primer Boletín informativo de VISIÓN URBANA DEL AGUA

Information to project partners and stakeholders on advances between January – July 2018 / Informaciones dirigidos a colaboradores y otros actors sobre advances entre Enero – Julio 2018

SEE-URBAN-WATER wants to share the project progress so far! The team has prepared a bulletin report of the main activities carried out during the first semester of this year.

VISIÓN URBANA DEL AGUA quiere compartir los avances del proyecto hasta ahora! El equipo de investigación ha preparado un boletín informativo con las principales actividades realizadas durante el primer semestre de este año.

• 2018/08/08

SEE-URBAN-WATER at the Summer School “Brilliant Minds for Social-Ecological Transformations”

Brilliant Minds Logo

An activity of the Institute for Social-Ecological Research to build Transdisciplinary Expertise for Sustainability Challenges

Lisa Deutsch and José Fernando Chapa participated from 29.07.2018 to 03.08.2018 in the Summer School “Brilliant Minds for Social-Ecological Transformations” of the Institute for Social-Ecological Research (ISOE) in Frankfurt, which is financed by the Volkswagen Foundation.